Smid tøjet for andre og få en møg fed personlig stil.

Smid tøjet for andre og få en møg fed personlig stil.

I morgen aften afholder TV2 deres store galla show ”Smid tøjet Danmark”. Hele ugen har kendte via Go' morgen Danmark doneret deres brugte tøj, til den store genbrugs popup shop der er på Københavns Hovedbanegård i dag. Vi ”almindelige” mennesker har også haft en anledning til at få ryddet op i klædeskabet, og donere vores tøj til samme formål.
Kampagnen og Showet i aften er sat i værk, for at sætte fokus på Dansk Røde Kors’ arbejde ude i den store verden og i deres genbrugsbutikker rundt i landet.

Genbrug er genialt hvis du spørger mig.
Det siges, at mange af de små butikker ”dufter” som et gammelt hessian beklædt teenageværelse fra 70’erne, når du træder ind ad døren. Det har ofte gjort, at mange hurtigt er vendt om igen. Jeg plejer at sige til mig selv, at det jo faktisk bare er duften af menneske. Måske mange forskellige mennesker på et sted. Men i den duft blandt stormønstrede kjoler og skjorter fra fordums tid, gemmer der sig altså rigtig mange små skatte. Og by the way, så vender man sig faktisk hurtigt til ”duften”.

I min tid som personlig shopper har jeg tit hørt, at det folk efterlyser er en butik med et meget bredt udvalg og flere forskellige stilarter. Det må man sige genbrugsbutikker har, og med en god portion tålmodighed, ligger der rigtig mange gode køb derude og venter.

Noget andet jeg ofte har hørt er, at det er svært at finde de gode, lækre og fede ting. Folk føler ofte, at de kun kan finde ubrugeligt (ja undskyld mit franske) lort i genbrugsbutikker, som ikke gør sig fortjent til ret meget andet end kitschede udklædningsfester. Det formål er de også gode til, men genbrug kan så meget mere end det. Jeg har gjort nogle af mine bedste fund i genbrugsbutikker.

Billede 1. Hat og solbriller er genbrug Billede 2. Kjolen er genbrug

Billede 1. Hat og solbriller er genbrug
Billede 2. Kjolen er genbrug

Jeg har sagt det før, og jeg kommer til at sige det ekstremt mange gange endnu.. God, personlig stil skal der arbejdes for. Man kan hele tiden arbejde med sin stil. Jo mere man gør det, jo nærmere kommer man sig selv, finder modet og tør lege med de mange muligheder. Og så er det faktisk vildt sjovt!  

Her er 3 af mine tips til, hvordan du griber genbrugsbutikkerne an.

1. Hav god tid. Du skal have tid til at bladre de mange stativer og hylder igennem. Måske flere gange.

2. Gør dig nogle tanker inden du tager afsted. Hvad kunne være fedt at finde. Skjorter, kjoler, blazere etc.

3. Tænk i helhed. Hvordan passer det fundne ind i din garderobe derhjemme? Tænk på 2-3 måder at bruge det enkelte stykke tøj på, så ved du, om det holder når du kommer hjem.

Er du til lidt gør det selv på den fede måde, bliver dine muligheder med genbrug endnu større. Det kommer der mere om på bloggen de næste par uger.  Og nej det er ikke en guide for håndarbejdslærere og gør det selv på den der fodformede måde segmentet. Men enkelte idéer til inspiration. På den måde, er der faktisk endnu mere fedt tøj derude. 

Mange tror det kun er kvinder der kan gøre gode genbrugsfund. Det er det ikke. Jeg ved godt, udvalget til kvinder er større, men det er absolut ikke umuligt for mænd. Min kæreste har stortset kun tøj fra genbrugsforretninger hængende i skabet, og som han selv siger: ”Det kan godt være min påklædning virker tilfældig, men der er tænkt over det hele”. Så kære drenge "smid tøjet" genbrug er også for jer.

Nu er det ikke kun i forbindelse med denne kampagne, du skal smide tøjet til et godt formål og erhverve dig noget nyt brugt, men også fremover. Genbrug er guld.

Du kan stadig nå, at donere tøj til TV2's og Røde Kors' "Smid tøjet" kampagne. Læs mere her.

Går du i genbrugsbutikker - hvorfor/hvorfor ikke? Hvad er dine bedste genbrugsfund?