Speak out Pernille Samsø

Speak out Pernille Samsø

Hvad er stil for dig? Det er et spørgsmål jeg tit er blevet stillet, og som jeg mener mange burde stille sig selv.

Vi bliver konstant bombaderet med modefænomener, trends og holdninger til hvordan vi skal klæde os. Ligesom vi bliver fortalt hvordan vi skal leve vores liv, forme vores kroppe og indrette vores boliger. Men stopper vi egentlig nogensinde op, og spørger os selv, hvad er MIN stil?
På den ene side er det nemt, at følge alle de mange kloge råd vi får dagligt via nyhedsmedier, kulørte blade, Facebook og Instagram, og på den anden side er det svært, at leve op til alle de krav vi ofte føler det stiller til vores liv og dagligdag.

Det kan også være svært, at finde sin helt egen stil, uden at lade sig påvirke af: ”Du skal” og ”Du burde..”

For mig er personlig stil vigtig. Ikke den stil de andre har, eller den stil medierne, både de sociale, de trykte og tv medierne, dikterer.

I mange år var jeg slave af alle de inputs jeg fik, og jeg følte ikke jeg var god nok, hvis jeg ikke havde, mente og gjorde. Det betød, at jeg hele tiden levede mit liv halvt. Hele tiden følte mig bagefter og gjorde ting jeg egentlig inderst inde ikke syntes om.
Efter følelsen af helt at have mistet mig selv og en ret tung depression, begyndte jeg at dyrke min egen stil endnu mere og tage udgangspunkt i mig selv og min stil. Jeg mener ikke livet skal leves efter en bestemt opskrift eller på en bestemt måde. Hvad andre gør, er op til dem, og hvad jeg gør, er op til mig.

Noget af det jeg tænkte over og arbejdede med i mit depressionsforløb var min personlige stil. Nu tænker du måske ”Jamen Pernille tøj og stil er da en sekundær og overfladisk ting”. Det mener jeg faktisk ikke det er, og jo mere jeg er begyndt at hvile i min stil, jo stærkere kan jeg være på andre punkter. Især når jeg føler mig rigtig svag.
I min verden er det overfladisk blot at lade sig diktere af alle de andre derude, og at være noget man burde være, i stedet for at være noget man er.
Når jeg har defineret min stil, har jeg fundet en indre glæde og styrke, som har fået mig til at turde. Turde være mig på godt og ondt. Jeg ved godt, jeg altid har haft en hvis interesse for tøj og stil, men efter at have haft flere hundrede kunder til personlig styling ved jeg, at det faktisk betyder rigtig meget for langt de fleste mennesker, at være velklædt og føle sig godt tilpas.

Det ville være helt perfekt, hvis man hele tiden bare kunne have det fantastisk. Men det kan man ikke, og hey ville perfekt og fantastisk hele tiden ikke også være lidt for ”The American Dream” psyko agtigt og kedeligt? Det er jo i modgang man lærer sig selv og sine nærmeste at kende sådan helt ind i kernen.  

Da jeg var barn, sagde de gamle damer altid(de var nok kun midt i 30’erne, min i barneøjne enormt gamle..) ”Klæder skaber folk”. Det er på sin vis også rigtigt, men ville det ikke være federe, hvis du med dine klæder skaber DIG?
Når man bevæger sig ud i samfundet, mener jeg, man har en form for pligt til at være velklædt, ren og pæn. En smule omtankes for sin fremtoning synes jeg godt man kan have. Og når man nu alligevel skal bruge kræfter på at være ren og pæn, kan man da ligeså godt gå de sidste skridt, og gøre lidt ved sin stil.
Som jeg har nævnt i tidligere blogindlæg, er det ikke nødvendigvis nemt, at skabe sin helt egen stil og hvile i den, men hvis man er villig til at gøre en indsats, kan man opnå noget helt specielt, nemlig sig selv!

Du kan sagtens lade sig inspirere af andre, moden, tv eller grøntafdelingen i Føtex. Det mener jeg faktisk, du SKAL! Ligesom du skal lade dig inspirere på alle mulige andre punkter i livet. Så længe inspirationen giver mening for dig, og du får den der gode følelse der gør dig spændt, glad, skør eller fjollet indeni.

Hver fugl synger som bekendt med sit næb, sådan er det vel også med stil. Så nej, jeg skal ikke bestemme eller bedømme hvad der er den rigtige og den forkerte stil, men jeg ved hvordan man finder frem til den stil der er ens helt egen. Og det er det der er vigtigt.

Så stil dig selv spørgsmålet ”Hvad er MIN stil, lad dig inspirere og slå dig løs. Speak out – show the real you!  

Hvad betyder personlig stil for dig og hvordan definerer du personlig stil? Jeg vil glæde mig til, at læse din kommentar. :-)