Linse Kessler tør – tør du?

Linse Kessler tør – tør du?

Farver er sådan en dejlig ting. Det synes jeg i hvert fald.
I går sad jeg og så en genudsendelse af Familien fra Bryggen. Geggo(datteren i den kulørte familie), tog Linse med på tøjshopping, da hun mente Linse trængte til noget klasse i sin påklædning. Linse selv var af en lidt anden opfattelse, og måtte skuffet konstatere, da de entrerede tøjbutikken, at det hele jo var sort og beige.

Man kan mene mange ting om Linses person og stil, men en ting er sikkert, hun tør og hun gør. Og sådanne mennesker er dem der inspirerer mig allermest. Lige her i denne forbindelse mener jeg, hun tør bruge farver, og det gør hun.

Nå men Geggo gik i gang, med at bladre de bugnende tøjstativer igennem, for at skabe et klassisk look til sin mor. Spændt sad jeg, og tænkte, ”Det er sgu interessant”. ”Hvordan mon hun tager sig ud, som klassisk forretningskvinde og ikke kun Farvelade Dronning af Bryggen”. Det skal siges til Geggos forsvar, at det faktisk lykkedes hende at finde en lille smule tøj med farve, selvom karrygul ikke ligefrem faldt i hendes mors smag. Det udfald man fik lov at se i tv var faktisk rigtig fint, og hun kan jo så absolut bære et klassisk og mere feminint look den kære Linse.

Selvom resultatet af make-overen var fint, sad jeg tilbage, og manglede noget. FARVER. Hvorfor er vi så bange for at bruge og kombinere farver? Altså flere farver end én!

Nogle kloge mennesker mener, at det er fordi, vores klima er som det er. Når solen skinner, får vi mere lyst til at bruge farver, end når det er gråt og trist. Den er jeg helt med på, for jeg føler da også, at der går forår i drengen, når solen og foråret pibler frem. Men burde det egentlig ikke være netop, når det er vådt og gråt, vi pepper det hele lidt op med farver?

Dengang jeg interviewede Asger Aamund om kvinders påklædning i top jobs, var vi også inde på brugen af farver. Han konstaterede ret tørt, at kvinder i de sydlige lande jo bare havde den der gnist og det mod der gjorde, at de turde klæde sig i farver, der fik enhver mand med respekt for sig selv til at vende sig om. Ja de har klimaet med sig, hvis vi skal følge de kloge menneskers tese, men er det virkelig vejrguderne, der skal bestemme vores påklædning?

Nu vil du måske sidde og tænke, "ja ja Pernille det er også fint nok du siger farver, men det er lidt svært, når der ikke er mange farver i butikkerne derude". Jeg vedkender, at det af og til kan være svært at finde farver. Butikkerne køber jo det tøj ind, de mener, de kan sælge, og så længe vi hellere vil være sorte, hvide, grå og beige små slaver af vejrguderne, er det også det udvalg vi får. Derfor kan det kræve lidt ekstra arbejde, at finde farver. Eller en tur i de dejlige genbrugsbutikker. ;-)

Nu er det forår – snart sommer, så motivationen for at bruge farver, burde være på sit højeste her i lille Dannevang. Derfor har jeg fundet lidt til inspiration, og så kan du jo overveje, om farverne ikke skal have lov til, at følge med i din garderobe til efteråret og til vinter.  Tør du? Jeg er helt sikker på, at Linse Kessler tør!            

Bruger du farver i din påklædning? Hvis "ja" hvordan? Hvis "nej" hvorfor ikke? Det er lige her nedenunder, du kan kommentere. ;-)