Pæne piger spiser da ikke i pølsevognen?

Pæne piger spiser da ikke i pølsevognen?

Det var en af de der aftener, hvor det hele bare var fantastisk. Jeg havde været på værtshus - ja jeg elsker et godt værtshus - med mine dejlige veninder. Øllene havde været gyldne, lette og lækre, og var helt sikkert gledet ned i et lidt stører antal end Sundhedsstyrelsen anbefaler. Vi havde grinet ad os selv, hinanden og de situationen der nu engang opstår på et af de gamle brune. Samtalerne havde været både alvorlige og uintelligente i en overrislet stemning blandet med Kim Larsen, John Mogensen og Bon Jovi.

Det tidspunkt hvor det var på tide at finde hjemad nærmede sig. Mine stiletter begyndte at have lidt svært ved at gå helt lige, og jeg besluttede mig for, at tænke på at finde hjem til Østerbro.

Jeg gik ud i den dejlige, friske natteluft, og bevægede mig op til Nørreport for at tage natbussen hjem.
På vej til stationen blev min opmærksomhed midlertidigt vækket, og med et blev jeg forført af den skønneste duft. Pølsevognen på Nørreport stod dér! - Lysene og dragende som en natklub sangerindes forførende bevægelser. Efter indtaget af pænt mange af de gyldne, var jeg ikke sen til at lade mig forføre.

Jeg stillede mig i kø ved fodderbrættet og stod i mine egne tanker af hotdogs, agurkesalat og Cocio, da jeg blev prikket på skulderen. Da jeg vendte mig, om stod der to nydelige, velklædte herrer og kiggede på mig med et næsten skræmt udtryk i ansigtet. "Ved du hvad"? Spurgte de i kor. "Nej" svarede jeg med en overskudsagtig attitude og et forventningsfuldt smil. "Pæne piger går altså ikke i pølsevognen" fik jeg nedladende smidt i hovedet i en blanding af harme og cognac ånde. Ret paf stod jeg der, og havde svært ved at finde den rette mine.
Mine stilletter stod til gengæld snore lige, og var klar til et let men bestemt los.. Jeg besindede mig, men hvad fanden var det? Var det en kompliment, at jeg er en pæn pige? Eller en kikset måde fra de to ungersvende, at fortælle de synes jeg var en taber? "Jo det gør de, og jeg glæder mig" svarede jeg mens jeg i samme øjeblik modtog min svinske hotdog med det hele.

Jeg guffede min hotdog foran dem, mens de stod med deres forargede miner og indtog deres egen hotdog. For pæne mænd må åbenbart godt gå i pølsevognen.? 
Mens jeg stod der med et væld af tanker der poppede op i mit hoved, kunne jeg ikke lade være med, at få lidt ondt af de stakkels mænd. De havde jo åbenbart en idé om, hvordan alle mennesker skulle passe ned i nogle stereotype kasser. Den verden ville jeg godt nok være ked af at være en del af.

Jeg tørrede mig om munden inden jeg ønskede dem en fantastisk aften, og gik derfra med en følelse af at være pisse lækker, glad og mæt.

 

Hvad synes du, går pæne piger ikke i pølsevognen? Eller kan man bare ikke have stillette på i pølsevognen? Kommenter endelig herunder.